Podařilo se nám navzdory nepříznivé situaci uspořádat akci, která jak doufáme, se všem účastníkům líbila.

Vše začalo jako nápad podívat se s mopedem na nějaké zajímavé místo. Po několika ročnících organizování Spanilých jízd přes Hlavní město Praha, které jsou organizačně náročné, jsme chtěli zkusit něco jiného (v Praze už všichni byli). 🙂

Jako jeden z nápadů bylo jet jízdu nazvanou z Kriminálu do Ameriky, s tím, že se podíváme na Lom Amerika. Ale říkali jsme si, že přijet tam jako normální turista nám nestačí. Hlavně díky naší “tlusté sekretářce” započala komunikace s majitelem lomu, se kterým se podařilo vyjednat otevření lomu pro vjezd mopedů na naší akci.

Bohužel díky omezením vyvolaným nemocí z Číny, nebylo možné použít jako základnu akce naší oblíbenou hospůdku (ani žádnou jinou) a poskytnout všem účastníkům dostatečný servis, jak se sluší a patří na spanilé jízdě. Ale přeci jen jsme již měli domluvený vjezd do Lomu Amerika. A nikdo z nás nevěděl, zda se nám to ještě někdy v budoucnu povede uspořádat.

Nakonec nám i počasí vyšlo částečně vstříc a podařilo se nám uspořádat akci: “Sejdeme se v Americe”. Akce nakonec měla veliký ohlas a jsme moc rádi za všechny účastníky, kteří se za námi přijeli podívat a podpořit. Doufáme, že jste všichni dorazili domů v pořádku a snad i v suchu. Níže přikládáme fotogalerii, kterou budeme průběžně doplňovat. Snažíme se prokousat velkým množstvím fotek z akce a vybrat ty nejlepší. Můžete se těšit i na vzpomínkové video, které pro vás také připravujeme.

A s radostí oznamujeme, že příští rok se v sobotu 22. 5. 2021 (pokud to situace dovolí) pojede Spanilá jízda „Z Kriminálu Ruzyně do Ameriky“, tak, jak se měla jet letos. Včetně vstupu do prostorů lomu.

Zároveň by jsme Vás chtěli pozvat na další naší akci: MOGAR MARATON II – napříč republikou od východu na západ, který se uskuteční 21.-23.8.2020.

Těšíme se na Vás,

MOGAR